به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی، در ابتدای این نشست رحیم یعقوب زاده ضمن بیانی اجمالی از سوابق علمی و پژوهشی دکتر فاضلی به معرفی ساختار کتاب بسیار سفر باید پرداختند.
وی در ادامه گفت: در حوزه گردشگری حدود 720 اثر منتشر شده است که شاید 2درصد آن تالیفی و دربردارنده تحلیل باشد. گردشگری در این کتاب به عنوان فرصتی برای بروز خلاقیت و تفکر در نظر گرفته شده است. در واقع، گردشگری در این کتاب به یک معنی پرسشگری است و تعریف آن ورای تفریح و لذت است. این کتاب ماحصل سخنرانی، تجربیات و یادداشت های دکتر فاضلی است.
در ادامه دکتر فاضلی، دیگر سخنران این نشست، در رابطه مفهوم جابه جایی بدنی انسان در سفر گفت: گردشگری، سفر و زیارت هر سه در جا به جایی با هم اشتراک دارند. جا به جایی بدن بسیار مهم است بسیاری از ابعاد وجودی ما در این جابه جایی بدن شکل می گیرد. در واقع، ما در عصر جابه جایی به سر می بریم که جابه جایی بدنی هم یکی از آن ها ست. انسان موجودی است حرکت کننده. مسله عصر حاضر جابه جایی جسم ها است این جابه جایی نقش مهمی در زندگی ما ایفا می کند در طول تاریخ، این جابه جا شوندگی ابعاد وسیع تری یافته است. انسان مدرن دائما در حال جا به جا شدن است حال به شکل فیزیکی و یا مجازی.
ایشان ادامه داد: همه چیز با جابه جاشدن ما تکان می خورد و فرهنگ و دین و جامعه هم متاثر از این جا به جا شوندگی است. استعاره امروز جهان ما سیالیت است. در واقع، به سان رودخانه ای می مانیم که مدام در حال تغییر است. سرعت به شدت در حال تخریب جهان و ارزشهای آن است و بدین لحاظ درنگ در این عصر سرعت بسیار حائز اهمیت است. سفر در برهه ای از تاریخ راهبرد اساسی برای شکل دادن اقتصاد و هنر و فرهنگ و علم بوده است.